archiv
Učitelské noviny č. 07/2013
tisk článku

Španělská mozaika

Dali byste si Tapas, Caldo gallego či snad Licor 43? Pokud nyní tápete, zřejmě nemáte dost zkušeností se španělskou kuchyní a měli byste se obrátit na odborníky. S „menú espaňol“ vás rádi seznámí studenti 4. ročníku oboru Hotelnictví SOU a SOŠ v ulici Přímětická ve Znojmě Zita Jílková, Šárka Huňová a Martin Černík, kteří si španělskou kuchyni vybrali coby svůj maturitní projekt.

Pro významné hosty z řad představitelů města Znojma, Okresní hospodářské komory, zástupců základních škol i domovské školy si maturanti připravili příjemné setkání se španělskou gastronomií, kulturou i historií. Jednotlivými chody provázela účastníky prezentace o Španělsku v podání Michala Černíka, jehož k výběru projektu inspirovala stáž na španělském ostrově Tenerife. Došlo i na flamengo, typický španělský tanec, který tvůrci projektu nacvičili v dokonalém utajení.

Ukázalo se, že Tapas jsou drobné kousky občerstvení v nejrozmanitějších podobách, Caldo Gallego je tradiční hustá zeleninová polévka s uzeným masem a Licor 43 představuje alkoholický nápoj obsahující 43 přísad. Tyto i další speciality vnesly trochu slunečné jižní atmosféry do pošmourného únorového dne.

Helena Binderová, Znojmo

< zpět do čísla
banners/univerzita_pardubice_1_390x60.png
reklama un

1333317600_seznamy-125x125-na-web-un-1.gif
reklama
feuerstein_125x125.jpg
ucebnice
termaly_losiny_2020.jpg
anketa
Je čas pro zásadní změnu modelu maturitní zkoušky?
ANO
NE
NEVÍM
ano
ne
nevim
48%
31%
20%
linka_duvery_240x100.jpg
© Copyright 2010 - 2020 Učitelské noviny, ČTK / realizováno: manilot.cz